|
Rene
|
 |
« : Ožujak 07, 2010, 01:49:23 » |
|
Pošto na onoj staroj temi nitko nije pisao još od prošle godine, evo da malo obnovimo ovaj dio foruma. Neka teme budu po mjesecima, tako ćemo moći po sezoni tražiti ideje za kuhanje.
Ja sam danas imala juhu od rajčice s rezancima (domaći rezanci i domaća ukuhana rajčica). Pohana piletina, varivo od graška, mrkve i kukuruza, uz to riža. (M oja R ne voli grašak, tako dao na jede samo rižu, a meni to bude nakakv rizi-bizi u tanjuru). MM je naručio tartar sos (meni ne paše bijeli luk uz sve gore navedeno).
Za desert sam pravila wafle. Posipala ih cimetom i šećerom u prahu.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|

Svi smo mi borg! 
|
|
|
|
Bibana
|
 |
« Odgovor #1 : Ožujak 07, 2010, 09:11:46 » |
|
Ajme draga moja rucak za 3 dana  Ja sam juce tjesteninu s kiselim vrhnjem (slano) i grizom (slatko) Danas juhu i kuhano s sosom 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
SuzanaVG
|
 |
« Odgovor #2 : Ožujak 08, 2010, 08:08:30 » |
|
Ajme draga moja rucak za 3 dana baš  mm je doma pa kuha, danas imamo leftoverse od jučer - saft s knedlama, za desert što kupim na putu doma 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Bibana
|
 |
« Odgovor #3 : Ožujak 08, 2010, 11:04:28 » |
|
Danas: Ella ima od juce, juhu, mrkvicu, kuhana prsa pileca Luka ima juhu, ribu i pomfrit Ja i MM nemam nista  tj ima malo kuhanog i sosa ali nije dosta  pa mozda nesto bude, pita sa sirom ili tako nesto ako budem sposobna 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
|
SuzanaVG
|
 |
« Odgovor #5 : Ožujak 09, 2010, 08:03:43 » |
|
sarma, by mama ofkors 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Bibana
|
 |
« Odgovor #6 : Ožujak 09, 2010, 09:43:30 » |
|
Mama juce napravila Luki ribu a nama grasak  ali ga nismo pojeli pa imamo za danas a ja bi mozda mogla danas napraviti pitu sa sirom jer ce mi se na kraju sir pokvariti pa cisto da ne bacim 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Rene
|
 |
« Odgovor #7 : Ožujak 09, 2010, 01:37:04 » |
|
juneće mišiće u krem umaku sa šampinjonima i pire krumpir.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|

Svi smo mi borg! 
|
|
|
|
nela
|
 |
« Odgovor #8 : Ožujak 10, 2010, 11:01:11 » |
|
dobra ideja!
ja sam pohala pileća prsa, kao pilog grašak-mrkva-krumpir, pa kisela paprika.... i to je bilo to!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Rene
|
 |
« Odgovor #9 : Ožujak 11, 2010, 06:38:05 » |
|
faširane šnicle, špinat na mlijeku i pommes frites. Moja mala to zove pomes frites and shpinates  Za sutra sam uzela komad junećeg vrata, skuhat ću juhu i kopar sos za nas velike, a paradajz sos za R.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|

Svi smo mi borg! 
|
|
|
|
SuzanaVG
|
 |
« Odgovor #10 : Ožujak 12, 2010, 08:13:18 » |
|
komad junećeg vrata, skuhat ću juhu i kopar sos za nas velike, a paradajz sos za R.
to sam ja jučer, danas ćevapi - domaći
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
nela
|
 |
« Odgovor #11 : Ožujak 16, 2010, 08:21:24 » |
|
domaći ćevapi? sama ih mješaš? ili su od domaće svinje?
ja mislim da ću danas karbonaru
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Rene
|
 |
« Odgovor #12 : Ožujak 16, 2010, 10:23:57 » |
|
Sad mi je šogi predlagala da pravim karbonaru, ali ja ću ipak ajer nokle oliti tijesto s jajima. Moja R ne voli sir ni vrhnje ni u kakvom obliku.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|

Svi smo mi borg! 
|
|
|
|
nela
|
 |
« Odgovor #13 : Ožujak 16, 2010, 11:57:38 » |
|
pa u karbonaru ne ide vrhnje. pardon, na kontinentu IDE (al to nije carbonara) 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Bibana
|
 |
« Odgovor #14 : Ožujak 17, 2010, 11:18:27 » |
|
Juce juha i tjestenina s jajima Danas pohana prsa, riza i juhu ako mama skuha 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
SuzanaVG
|
 |
« Odgovor #15 : Ožujak 17, 2010, 01:20:41 » |
|
pardon, na kontinentu IDE (al to nije carbonara eksplenejšn pliz  danas baš kakti carbonara, zaintrigirala si me 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Rene
|
 |
« Odgovor #16 : Ožujak 17, 2010, 04:12:09 » |
|
hoće reći da oni u primorju u carbonaru ne stavljaju vrhnje, am i na kontinentu stavljamo i vrhnje. Jel tak, nela?
Anyway, MM danas pravio musaku, ali ja sam u školi imala obrok.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|

Svi smo mi borg! 
|
|
|
|
SuzanaVG
|
 |
« Odgovor #17 : Ožujak 18, 2010, 07:59:01 » |
|
ej, radila sam carbonaru, stavila sam na kraju samo pinkicu vrhnje za kuhanje, bila je super  danas mm ima inspiracju, vidjet ćemo 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Rene
|
 |
« Odgovor #18 : Ožujak 18, 2010, 09:13:12 » |
|
Imamu ručka od jučer, ali danas pečem tortu. Sacher.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|

Svi smo mi borg! 
|
|
|
|
Bibana
|
 |
« Odgovor #19 : Ožujak 18, 2010, 10:27:19 » |
|
Danas nista 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
nela
|
 |
« Odgovor #20 : Ožujak 20, 2010, 03:43:16 » |
|
da da, kod ns je carbonara bez vrhnja. ja radila musaku. bit će 4 put u životu  nikako da potrefim okus ko kad radi moja sveki. ali danas sam bila jaaako blizu 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
lustig
|
 |
« Odgovor #21 : Ožujak 21, 2010, 04:49:37 » |
|
roštilj danas 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
SuzanaVG
|
 |
« Odgovor #22 : Ožujak 22, 2010, 08:07:05 » |
|
tijesto i tuna 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Bibana
|
 |
« Odgovor #23 : Ožujak 22, 2010, 08:20:45 » |
|
Subota: rostilj, salatica, sladoled, kolac s visnjama Nedjelja: grah  Danas: grah od juce Sutra: cevapi ali jos ne znam s cim, mozda juha, cevapi, krumpir i neka salatica 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Rene
|
 |
« Odgovor #24 : Ožujak 22, 2010, 08:42:28 » |
|
U petak smo jeli riblje štapiće. U subotu nisam kuhala, jeli smo usputno nareske, kiflice (svježe, moja mama pekla), sira... Jučer sam kuhala ručak za 10 osoba: Goveđa juha, pečena puretina i piletina u rerni, mlinci, pohana pileća prsa, pire krumpir, dvije vrste zelene salate (putar i kristal) i za desert torta. Danas ću samo skuhati sos, jer ima mesa iz juhe, ali juhu su pojeli. Zamislite, 6 litara juhe sep ojelo dok si rekao keks (a računala sam da će mi ostati za danas). Svi su je nahvalili. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|

Svi smo mi borg! 
|
|
|
|
SuzanaVG
|
 |
« Odgovor #25 : Ožujak 22, 2010, 08:54:44 » |
|
Goveđa juha, pečena puretina i piletina u rerni, mlinci, pohana pileća prsa, pire krumpir, dvije vrste zelene salate (putar i kristal) i za desert torta  kod mene je ovo u idealnim uvjetima ručak za 3-4 dana, a ako uleti neki poklon ručak (by mama ili sveki) ovo može proći kao meni za cijeli tjedan
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Bibana
|
 |
« Odgovor #26 : Ožujak 22, 2010, 01:44:13 » |
|
Pa dobro Suzy, ipak je imala 10 ljudi na rucku  Nije rucak za samo njih troje
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
SuzanaVG
|
 |
« Odgovor #27 : Ožujak 22, 2010, 03:06:38 » |
|
ma svejedno pobogu  tu ima više vrsta mesa i više salata i svašta nešto 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Rene
|
 |
« Odgovor #28 : Ožujak 22, 2010, 07:00:40 » |
|
Suzy, ja tako jer smo navikli. A osim toga imamo nekih koji ne vole puretinu, pa nekih koji ne vole mlince, a obožavaju pire i...
Jednom u xy mjeseci mogu udovoljiti svima.
Nemam ideje za sutra.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|

Svi smo mi borg! 
|
|
|
|
SuzanaVG
|
 |
« Odgovor #29 : Ožujak 23, 2010, 08:06:21 » |
|
nemam ni ja.... kupim one pikove hambiće 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Rene
|
 |
« Odgovor #30 : Ožujak 23, 2010, 04:21:34 » |
|
Jučer sam na brzaka zamijesila taranu za juhu (nisam imala rezanaca). A od ostatka sam razvaljala i izrezala široke rezance.
Danas smo imali te rezance s orasima.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|

Svi smo mi borg! 
|
|
|
|
Bibana
|
 |
« Odgovor #31 : Ožujak 24, 2010, 07:46:52 » |
|
Danas sam objavila da necemo imati nisdta skuhano za rucak, tko se cega dohvati a mama je vec rekla da ako stigne, nesto ce nam skuhati 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
SuzanaVG
|
 |
« Odgovor #32 : Ožujak 24, 2010, 08:24:01 » |
|
mm radi bolonjez 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Rene
|
 |
« Odgovor #33 : Ožujak 24, 2010, 02:41:04 » |
|
Ja sam opet kuhala sos i meso. nekako nam to paše.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|

Svi smo mi borg! 
|
|
|
|
nela
|
 |
« Odgovor #34 : Ožujak 24, 2010, 11:03:47 » |
|
mi smo si u pon radili pizzu i bila je baš fina (ja napravila tijesto dan ranije). danas smo imali juhu, kuhano meso, pire i krastavce na salatu. sutra se ne sjećam što mi je na meniju, moram potražiti bilježnicu sa jelovnicima  jer, napišem jelovnik, jednom tjedno idem u shopping i kupim 90% što mi treba, jedino si ostavim recimo svježu salatu ili ribu iz ribarnice za kupiti na neki određeni dan, a mm kupi kruh..... ovako mi je sve puno lakše i manje vremena gubim na odlaske u dućan.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
SuzanaVG
|
 |
« Odgovor #35 : Ožujak 25, 2010, 08:17:03 » |
|
ovako mi je sve puno lakše i manje vremena gubim na odlaske u dućan. pa je, ja to radim manje više zato jer ako mi nešto fali moramo u grad, pa pokušavam dva puta mjesečno kupiti i mesa i tijesta, riže, krompira, mlijeka, kave... da onda tu i tamo kupim voće i povrće, kruh i te sitnice... al onda boli glava od računa sa velikog šopinga  danas riblji štapići i krompir salata
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
nela
|
 |
« Odgovor #36 : Ožujak 25, 2010, 10:31:47 » |
|
ja trošim oko 500kn na tjednu nabavku, za cjeli tjedan nastojim uzeti SVE, čak i salatu da mi stoji 3-4 dana u hladnjaku, ako je lijepa.... ako nije, onda kupujem kad mi dođe na menu 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
SuzanaVG
|
 |
« Odgovor #37 : Ožujak 26, 2010, 08:23:19 » |
|
dobro, vas je više, ja bi možda prošla sa 300-350... al ja kupujem dva put mejsečno pa to nije ispod 600 kuna, jer uzimam i kavu, prašak za veš i tako  juha i govedina, paradajz sos i restanac Kako si ti ono radila restani Nela?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Rene
|
 |
« Odgovor #38 : Ožujak 26, 2010, 01:15:07 » |
|
jučer faširke, pomfrit i špinat danas ništa. R je na ručku kod moje mame, a nas dvoje ćemo se snaći.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|

Svi smo mi borg! 
|
|
|
|
nela
|
 |
« Odgovor #39 : Ožujak 27, 2010, 06:14:59 » |
|
Kako si ti ono radila restani Nela? stavim kuhat krumpir u slanu vodu, i dok se kuha, na tavi na ulju malo prodinstam luk, oko 1/4 glavice. kad je krumpir kuhan, stavim ga u tavu sa lukom, dodam još malo soli (ako treba) i papra, malo promješam, dodam i malo vode, i to je to 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Rene
|
 |
« Odgovor #40 : Ožujak 28, 2010, 01:12:15 » |
|
Danas bečki i zagrebački odrezak, pirjani grašak, mladi krumpir i zelena salata. Za desert idemo na sladoled poslije ručka.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|

Svi smo mi borg! 
|
|
|
|
SuzanaVG
|
 |
« Odgovor #41 : Ožujak 29, 2010, 08:13:49 » |
|
niš. grah iz škrinje 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
lustig
|
 |
« Odgovor #42 : Ožujak 29, 2010, 08:15:30 » |
|
bolonjez, ne stignem nista drugo
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
nela
|
 |
« Odgovor #43 : Ožujak 29, 2010, 08:38:33 » |
|
šta ti je to grah izu škrinje? šta ga skuhaš pa zamrzneš? ja sam jučer pekla svinjetinu i napravila francusku salatu. za večeru sam pekla pizzu. napravila sam tijesto, stavila domaću šalšu, sir i šunki i brdo gljiva (ima za kupiti smrznute miješane gljive od leda, čini mi se). pizza je bila odlična  ostalo mi je još tijesta, večeras ću opet radit!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
SuzanaVG