Čuvajte ovu smjesu u ustima 60 sekundi i uklonićete sav kamenac sa zuba! (RECEPT)

Svi mi želimo voditi higijenu usta i imati što ljepše i bjelje zube. Zbog svega toga često kupujemo vodice za ispiranje (koje su pune štetnih hemikalija), preparate za izbjeljivanje, neke olovke za te svhe i sl.

Nismo ni svjesni koliku štetu nanosimo našem organizmu. Zar nije bolje koristiti prirodne preparate koji vam neće naškoditi, a uz to su lako dostupni i učinkovitiji od klasičnih. Npr. Kokosovo ulje možete staviti u uta, mućkati ili nanijeti na zube.

Ponavljajte postupak nekoliko puta sedmično i primjetiti ćete pozitivne rezultate što se tiće bjeline zuba i skidanja kamenca. Evo kako da napravite zdrave vodice za usta. U prvom receptu koristite sljedeće sastojke: Par kapi ulja nane, pepermint, limuna i anisa. Samo stavite po par kapi ovih ulja u čašu vode i isperite usta.

Drugi recept : Pola šolje svježeg ruzmarina 1 šolja svježe metvice 2 šolje vode Priprema: Stavite vodu da ključa i dodajte bilje, kuhati par minuta, potom ostaviti par minuta da odstoji, procijediti i ostaviti da se ohladi. Kada se ohladi, ispirati usta.

Izvor: megagiga.info

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*